Opskrifter

 

Opskrifternes udgangspunkt er smagprisbevidsthed og mindre kødforbrug.

– Smag er det, det hele handler om, og jeg vil derfor altid lave retter, hvor de fem grundsmage træder frem: surt, sødt, salt, bittert og umami. Jeg beskriver de fem grundsmage nærmere, og jeg vil anbefale dig at læse denne side. Når man forstår konceptet omkring de fem smage, bliver man ganske enkelt bedre til at tænke kreativt i køkkenet. Opskrifter bliver det sekundære og smagen det primære.

– Prisbevidsthed: Da bloggen startede havde min kæreste og jeg  har et månedligt madbudget på 1600 kr i alt og de opskrifter fra før 2013, er herefter. Nu har vi fået to børn, og opskrifterne herefter bærer derfor præg er større forbrug og børnevenlige og hurtige retter.

– Mindre kødforbrug: Vi spiser kød ca. 3 gange ugentligt og ellers: 2 gange vegetar og 1 gang fisk. Vi har aldrig været vegetarer og bliver det måske aldrig, men vi er bevidste om de miljøproblemer, som kød forårsager fordi dyr fortærer mange gange den energi, de leverer som kød. Danskere er faktisk blandt de mest kødspisende borgere i EU, og kun 10 pct. er villige til at ændre deres kødvaner.

Det kan bl.a. skyldes, at folk ikke ved, hvordan man laver lækker vegetarmad, hvor man stadig får smagen og fornemmelsen af “kødsmagen”. Jeg håber derfor at kunne bidrage med vegetaropskrifter, som inspirerer andre til at lave måltider med mindre kød.

 

Skriv et svar

Here’s the site!

All looking good?

Tilpas Skriv

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s