Hjemmelavet sojamælk

      

Der er visse ting, man glemmer at overveje, om man selv kan lave, fx sojamælk. Jeg så denne opskrift på nettet, som er super nem og smager ligesom det, man køber. Dog er jeg ikke den store sojamælksdrikker, så det var mere som et eksperiment. Sojamælken bliver sur efter 2-4 dage, så jeg foretrækker en portion, der ikke er så stor.

Ingredienser:

  • 250 gr. sojabønner (købes i grønthandlere)
  • 600 ml vand
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk sukker
Fremgangsmåde:
Bønnerne skal i blød dagen forinden, man ønsker at drikke mælken. De skal bare dækkes til med rigeligt vand og stå ved stuetemperatur, ca 10-12 timer. Når bønnerne er vokset til dobbeltstørrelse skal de i en gryde og have nyt vand over sig. Bønnerne skal op og koge i ca. 5 min og herefter sies vandet fra. Så skal bønnerne blendes sammen med frisk vand (del evt. portionen over i to). Hæld det i lidt af gangen, og blend indtil massen er blevet fint. Herefter skal blandingen koges i ca. 30 min (husk at røre i det undervejs).
Når det har kogt, skal det løbe igennem en si med et viskestykke. Her vil du si dét, der hedder okara fra. Det kan man gemme og bruge i fx brød. (jeg er ved at eksperimenterer med dette, så forhåbentlig kommer der snart en opskrift på noget godt). Når det hele er siet fra, skal der sukker og salt i (alt afgørende for en god smag) og så er det ellers klar til at komme på flaske. 
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s