Pommes Anna med fløde

IMG_0227.jpg
Pommes Anna er jo klart en kærlighedserklæring til kartoflen, hvor hver eneste skive bliver taget stilling til. Jeg bryder traditionen og bruger fløde i stedet for smør. Er det så ikke bare flødekartofler….!? Jo, men det smager bare bedre, når skiverne er så tynde og sprøde på toppen. Til det bruger jeg et japansk mandolinjern, som skærer helt perfekte tynde skiver.

Ingredienser: (2 personer)

  • 4 mellemstore kartofler
  • 6-8 spsk fløde (madlavning eller almindeligt)
  • 1 tsk salt
  • frisk timian

Fremgangsmåde

Kan laves enten i ovnen eller på en pande.

Skræl først kartoflerne, og skær dem herefter i fine skiver. Lav en blanding af fløden, salt og timian og lad den stå. Varm en pande op med olie eller smør ved lav varme og kom det første lag på – gør det enten som på billedet med form som en blomst eller læg dem i rækker. Når det første lag er lagt, så pensel det med flødeblandingen. Sådan fortsætter du indtil det ønskede lag, er opnået. Jeg lavede den ret tynd. Herefter skal den stå med et låg ved lav varme i ca. 15 min. Så er det tid til, at næste side skal steges lidt. Vend det hele, men pas på – det kan godt smutte. Tag evt og vend det på en tallerken og så på panden efterfølgende. Den skal have 10 min. på denne side og så velbekomme!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s