Masterchef for børn

Jeg arbejder 15 timer på en skole hver uge, hvor jeg er madkundskabslærer. Det er vildt sjovt at få glæden af eleverne, hvor de bare må bruge deres sanser og kreativitet. Dog er vi ofte underlagt tidspres og økonomi. I weekenden havde jeg til gengæld en anden fornøjelse, hvor der var plads til det hele.

Min kollega havde spurgt, om jeg ikke ville sammensætte et masterchef forløb, hvor hendes datter kunne invitere til en anderledes fødselsdag. Jeg havde derfor glæden af at “undervise/vurdere”  13 piger i alderen af 13-14 år.

Jeg holdt et lille oplæg om de 5 grundsmage, hvor de smagte på forskellige ingredienser. De er så seje sådan nogle børn – der blev selvfølgelig vrænget næse af kapers, men (næsten) alle sammen smagte på dem. Derudover fortalte jeg også noget om konsistens, aromaer og præsentation af maden.

Hver gruppe fik en kurv med ingredienser til en hovedret og en dessert – selvfølgelig således, at det var muligt at sammesætte to vel-komponerede retter, for der var ingen opskrift. De fik et kvarter til at planlægge retterene. Lave maden på 1 time og et kvarter og til sidst et kvarter til at anrette.

Undervejs havde hver gruppe 2 livliner, så de kunne få hjælp til to udfordringer undervejs. De var faktisk meget selvkørende og utrolig kreative, men pyh, der var godt de bruge deres livliner. Ellers var der ikke kommer smør i en kage, sukker i en anden og andre sjove ting.

Da tiden var gået, fik vi (fødselarens mor og jeg) serveringer anrettet fint på en tallerken. Vi voterede med skemaer ud fra 1. smag, 2. konsistens 3. præsentation, hvor vi rancherede dem fra 1-10. På det nederste billede, kan man se resultaterne, hvor hold 1 vandt.

Udover at det var en sjov måde at holde fødselsdag på, så vil jeg også bare lige slå et slag for, at man sætter sig ind i det 5 grundsmage. Det bliver så sjovt at lave mad, når man kun bruger sin kreativitet og smagsløg.

Hvis du selv vil lære lidt om de 5 grundsmage, konsistens og aromaer, så læs mine indlæg her:

De 5 grundsmage

Aromaer

Konsistens 

IMG_0586IMG_0585FullSizeRender-1

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s