Havrebrød med æblesurdej

For første gang har jeg bagt med æblesurdej og sikke en glædelig bid. Opskriften er fra Meyers bagebog. Opskriften er super enkel: 6 revne æbler, som skal stå i en bøtte med halvt låg på i ca 7 dage. Udfordringen lægger måske i, at man skal røre i den hver dag.

Ingredienser: (til brødet)

  • 5 spsk æblesurdej
  • 1 ært gær
  • 300 ml koldt vand
  • 100 gr. havre
  • 300 gr. proteinhvede (måske en anelse mere mel)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Kom først surdej, vand, gær, salt i skålen og rør rundt i ½ min. ved lav hastighed. Herefter kommes havre og hvedemel i og dejen æltes først 4 min. ved mediumhastighed og herefter ca. 6 min ved høj hastighed. Dejen skal samle sig på midten og være glat. Lav evt en glutentest for at se om dejen er klar.  (se under gode tips til bagning).

Dejen koldhæves i ca 8-10 timer og skal tages ud minimum en time ingen bagning. Jeg bagte dette brød i min stegeso, så jeg får et sprødt brød (se evt under no knead brød). Bager man det i en gryde, stegeso mm, så skal gryden først opvarmes i 20 min ved 250 grader og herefter hælder du dejen i gryden og så skal den først have 25 min under låg og så tageas låget af og det bages i ydermere 15 min. Kommes på en rist herefter og nydes med smør eller andet godt

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s