Opskrift: Nem rabarbersaft

 

Det er rabarbersæson lige nu og de titter frem i vores kolonihave, og da jeg så var hjemme hos mine forældre i weekenden, så opdagede jeg, hvordan denne plante decideret kan strutte, blomstre og næsten vokse sig vildt – alt afhængig af sort, selvfølgelig. De store stilke var næsten for store, men inde bag, var der røde fine rabarber, som jeg høstede en god stak af.

Jeg slog tre fluer med et smæk og lavede:
1. Saft.
2. Kompot
3. Marmelade

Alt sammen ud fra samme opskrift. Her kommer den første, som er saft:

Grundopskrift til alle tre:
Ingredienser: 
  • 1 kg røde rabarber
  • 500 g sukker
  • 1/2 vand
  • 1 vaniljestang
Tip:
Når du trækker en rabarber, er det vigtigt at hive forsigtigt, så den hvide, runde ende kommer med, da den er sød og har masser af smag.
Fremgangsmåde til saft:
Saftmængde: 750 ml
Koncentrat: 1:4 
Skyl jord og andet skidt væk. Skær dem ud i små stykker. Kom den i en gryde med vand og sukker. Vanillestangen flækkes på midten og kornene trækkes ud med en kniv. Kom korn og vanillestangen i gryden. Massen skal koges og herefter simre til rabarberne er udkogt. Tag herefter et klæde ned i en si og nedenunder skal der være en skål, som griber saften. Hvis du vil bruge “kødet” til fx marmelade eller kompot, så lad lidt af saften være tilbage. Der skulle gerne komme så meget saft, af det kan være i en vinflaske. Flasken skal rengøres og skylles med atamonvand. Selve saften skal have tilført 1/2 tsk atamon, så den kan holde sig.
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s