Hyldeblomstsaft – nem og hurtig

Hylden blomstrer i alle kroge og det er for mig indbegrebet af sommer, når duften breder sig på cykelstierne. Viggo og jeg har tradition for at gå på rov og han er så sej til at klippe skærmene af.

I mange opskrifter skal saften trække i flere døgn. Jeg har de sidste par år eksperimenteret med at lade det trække et par timer og jeg synes resultatet bliver det samme.

Ingredienser:

  • 1 kg sukker
  • 40 hyldskærme
  • 3 spsk citronsyre
  • 3 citroner i skiver
  • 2 liter vand
  • Atamon til at skylle flasker og til at konservere saften

Fremgangsmåde:

De store stilke klippes af hylden. Hvis der er små dyr eller andet skidt i, så ryst dem en lille smule – de skal ikke skylles. Kom vand, sukker, citronsyre og citroner i en gryde. Giv det et lille opkog under omrøring. Hæld herefter hyldeblomsterne ned i væsken. Rør dem rundt, så de de dækkes af sukkervandet. Lad det trække i et par timer. Inden man sier det, kan man vride blomsterne blidt, så smagen bliver mere kraftfuld. Du kan også lade den trække et par dage. Personligt, synes jeg, at smagen bliver den samme.

Si saften fra. Kom atamon i saften, så det holder længe. Stil flaskerne på køl eller et koldt og mørkt sted. Sidste år stillede jeg ved et uheld mine flasker i et varmt skab, og da jeg skulle drikke det, var der kulsyre i. Øv!

 

God fornøjelse.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s