Cheesecake is

 

      

 

Nu er der endelig et par sammenhængende dag med høj sol og varme. Hvis du ligesom mig, elsker cheesecake og jordbær, men synes det bliver lidt tungt på en sommerdag, så er denne opskrift genial. Jeg fandt på den engang, da jeg boede i kollektivet på Gyldenløvesgade og den spredte så meget glæde:)

Digestive tærte med citronis (6-8 pers.)

Bund:

 • 100 g smør
 • 200 digestive
 • 2/3 tsk. kanel

Fyld:

 • 2 æg
 • 1 dl sukker
 • 1 tsk. vanillesukker
 • 1 citron
 • 2 dl creme fraiche 18 %
 • 2 dl piskefløde

Topping:

 • Friske bær
 • Mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Start med at knuse kiksene meget fint og smelt herefter smør. Kiks, smør og kanel røres sammen og kommes i en tærteform. Dejen trykkes ned i formen, så den holder sammen, både på siderne og bunden. Stil dejen i køleskabet imens du laver fyldet.

Pisk æggeblommerne lyse med sukker. Tilsæt vanille, revet skal og saft af 1 citron samt cremefraiche. Pisk hviderne helt stive og pisk fløden til skum. Vend begge dele i cremen. Fyld cremen i tærten og dekorer evt med jordbær og chokolade. Stil den i fryseren mindst 5 timer. Tages ud af fryseren 5-10 minutter før den skal spises.

 

God fornøjelse!!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s