Hjemmelavet ribssaft

img_0636Vores ribsbusk bugnede med bær i kolonihaven, men dette år sad duerne klar som gribbe til at angribe de røde bær og inden vi så os om, var de væk. Saftproduktionen blev derfor rykket til Århus, hvor mine svigerforælder bor. De har den vildeste bærhave og ret utraditionelt er deres ribs altså hvide.

Ribssaft er klart min ynglings saft og jeg synes ikke, at den behøver så meget andet end sukker og vand. Som I kan se på billedet, så blev de hvide ribs alligevel til rødlig saft – det må skyldes kernene.

INFO: Man skal først lade bær og vand koge sammen inden man tilføjer sukker, da de lettere “springer” og afgiver derfor deres smag.

Ingredienser:

  • 1 kg ribs -små stilke er ok.
  • 1 liter vand (så det dækker bærerne)
  • Ca. 225 -250 gr. sukker (måske mere efter smag)
  • Atamon (hvis det skal holde i længere tid)

Fremgangsmåde: 

Vask ribs og kom dem i en gryde med vandet. Lad det koge under låg indtil bærerne er “sprunget”. Det tager ca 20-30 min. Si saften fra og kom sukker i og giv det et hurtigt opkog, så sukkeret er væk. Smag altid på saften og vurdér, om der er skal mere sukker i. Hvis du vil have saften konserveret, så skal du komme atamon i, samt rense flasken med atamon.

 

God fornøjelse!

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s