Løvstikkepesto

IMG_0574

Løvstikken vokser vildt i vores kolonihave lige nu og man kan stadig nå at finde de spæde blade, som ikke er så kraftige. Da vi var børn, tog vi bladene og nulrede dem imellem fingrene og kastede på hinanden. Vi synes selvfølgelig, at den lugtede helt forfærdelig, men heldigvis kan ting ændre sig og det klart en af forårets favoritter.

Pestoen er en kraftig og næsten umamifyldt pesto, som jeg er vild med.

Løvstikkepestoen er som de fleste af mine andre opskrifter, utrolig simpel og de fleste ting, har man derhjemme i forvejen. Jeg rister ikke kernerne, da jeg synes, at pestoen bliver for kraftig og bitter af det.

Ingredienser:

  • en buket løvstikke, som på billedet
  • 50-75 gr. solsikkekerner
  • 2/3 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl neutral olie (måske mere)
  • citron

Fremgansmåde

Tag løvstikkeblade af stilkene og kom dem i den skål, du skal blende pestoen i. Og kom herefter alt undtagen salt og citron i og blend det godt. Smag til med salt og citron til sidst – den må godt være saltet.

Pestoen kan nydes på brød, nye kartofler, som dressing osv.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s