Laksefilet med avokadosalat og hasselbagte kartofler

                                 

6. juli 2011

Hasselbagte kartofler:

Hasselbagte kartofler var et hit hjemme hos mig der i 90’erne. Start med at tænde ovnen på 180 grader. Skræl kartoflerne (antal alt efter, hvor mange personer, I er) og skær dem herefter. Jeg stiller altid kartoflen i midten af to lige store skærebrætter og så hakker jeg ellers små riller i kartoflen. Smører den med olie, salt, peber og frisk rosmarin (eller andre krydderurter) og så i ovnen ved 180 grader i 40-45 min.

Avokadosalat:

I denne tid er der masser af gode tilbud på avokados (især i grønthandleren) og jeg griber chancen for at spise en masse.

Ingredienser:

  • 1/3 iceberg salat
  • 1/3 agurk
  • 2 mellemstore tomater
  • 2 avokadoer
  • 1/2 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt (i grønthandleren har de helt lysegrønne peberfrugter, som ikke er så bitre, som almindelige)
  • citron/sennepsdressing (se under “vigtige ting i køkkenet”)
  • balsamico (indkogt balsamico eddike)

Fremgangsmåde

Skær grønsagerne ud. Jeg tager altid kernerne ud af agurken, så salaten ikke bliver for vandet. Rødløgene snitter jeg i halve tynde løgringe – hvis man snitter dem i tern falder de nemlig altid ned i bunden af salaten. Dressingen over til sidst og kør lidt balsamico over inden servering.

Laksefilet: 

Jeg har desværre ikke budget til at købe frisk fisk, men aldi har altid et godt tilbud på 4 laksefiletter for 32 kr. som smager rigtig godt, hvis blot man steger dem ved høj varme og ikke for længe med masser af citronsaft over sig. Jeg kan personligt godt lide den, hvis den stadig er lidt rå og blød indeni.

Persilledressing:

Persillepesto (se opskrift under “Aftensmad” herunder “Persillepesto”). Pestoen blandes op med et surmælksprodukt (jeg bruger gerne almindeligt yoghurt natural), hvidløg, salt og peber.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s